WBKA in Avi Rokah

WBKA (World Budo Karate Association) je nepolitična, nevtralna in nepridobitna organizacija. WBKA se ravna po sistemu načel mojstra Nishiyame. Ta načela so univerzalna in mogoče jih je uporabljati v katerem koli stilu karateja ter v številnih drugih športih.

Povezuje nacionalne zveze, doje, inštruktorje in študente karateja. Namen združevanja je zagotoviti platformo za ohranitev in razvoj Budo karateja. To uresničujejo s seminarji v živo, spletnimi videoposnetki, pisnim gradivom, določanjem učnega načrta, standardov za razvrščanje in z usposabljanjem inštruktorjev.

Tehnični direktor (najvišji organ karateja v organizaciji) WBKA je mojster Avi Rokah, ki mu je organ upravljanja WBKA lani (2019) na svetovnem prvenstvu WBKA podelil 8.dan. Temu izjemnemu dogodku sta prisostvovala tudi edina uradna inštruktorja WBKA v Sloveniji, Aljoša Lipavc (6.dan) in Gloria Švetak (3.dan).

Avi s svojim edinstvenim učiteljskim pristopom gradi na zapuščini velikega mojstra Nishiyame, ki združuje izročila japonskega karateja in Kendoja ter sodobne znanosti fiziologije in kineziologije. Ravno zaradi zlitja sodobnih in tradicionalnih tehnik, Avija uvrščamo med najboljše inštruktorje karateja na svetu.

 

 

Top objavljeni prispevki

Zbrana mnenja

Vsi komentarji →