Strokovni vodja FAS

Strokovni vodja – trener (licenca ZKOS)

Gloria Švetak – 3.DAN je glavna trenerka FUDOKAN AKADEMIJE SLOVENIJE. Leta 2019 je dopolnila 19 let delovanja v tradicionalnem karateju Fudokan-Shotokan. Svojo pot karateja je pričela pri rosnih 4-ih letih in s tem našla svojo strast v življenju. Udeleževala se je tekmovanj v vseh disciplinah (kata, vse oblike kumiteja, kata team, kumite team, enbu, fuko-go) in svojo prvo medaljo osvojila v Kopru leta 2001. Od takrat dalje so se medalje samo še vrstile ena za drugo na vseh nivojih prvenstev kot so državna, mednarodna, evropska in svetovna prvenstva. V svoji dosedanji karieri je sodelovala s številnimi velemojstri celega sveta (zveze: ITKF, WTKF, JKA, SKIF, SCI ter WFF, mojstri: Ilija Jorga, Vladimir Jorga, Eligio Contarelli, Hiroshi Shirai, Carlo Fugazza, Tanaka in ostali).

Leta 2014 je zgrabila priložnost poučevanja karateja v enemu izmed Piranskih karate klubov, ter leta 2017 ustanovila društvo in pričela svojo samostojno pot. Svoje znanje za karate vadbe ne izpopolnjuje le na karate seminarjih ampak v karate vpeljuje tudi druge komponente človeškega gibanja, katero znanje pridobiva na Univerzi na Primorskem smer Aplikativna kineziologija.

Kot že omenjeno je svoje prve dosežke na prvenstvih pričela osvajati že v zelo mladih letih. Bila je večkratna državna prvakinja v katah posamezno, kata team in kumite. Najvišje dosežke je osvojila na evropskih in svetovnih prvenstvih. Leta 2010 je prinesla domov kar dve bronasti medalji iz EP JKA, kumite in kumite team. Leta 2015 zlato kolajno osvojeno v katah na SP v Kopru UWKA ter istega leta dve bronasti medalji iz SP Fudokan, fuko go in kata team. V letu 2017 se je udeležila tekmovanja v Lodzu, prva slovenka, ki je bila povabljena na tako prestižno tekmovanje. Novembra istega leta je potekalo SP Fudokan v Romuniji kjer je v mix duetu s svojim senseiem Blažem Catelanijem osvojila 1.mesto v disciplini en-bu. Naslednjega leta (2018) je pripomogla k organizaciji Evropskega prvenstva Fudokan v Sloveniji – Portorož, kjer je s svojimi učenci uspešno zaključila leto. Domov je odkorakala s svojimi tremi medaljami, 2.mesto kata sport, 1.mesto kata team sport, 3.mesto kata team. Kato team je sestavljala Gloria Švetak, Kaja Dujmovič – učenka Glorie in Mihaela Jerinič.

Top objavljeni prispevki

Zbrana mnenja

Vsi komentarji →